Saturday, July 22, 2017

5 Lagu Baru Terbaik

ASSALAMUALAIKUM

Hai! 3 lagu baru terbaik pilihan aida untuk kali ni. Kiranya dah jadi faveret lagu aida sekarang ni. Asyik dengar lagu depa ja haaa..

Memandangkan aida dah lama tak update blog. So, hari ni dapat idea nak share kat sini.. lagu-lagu baru yang aida dengar best! :D

1.

Irfan Haris - Pesan

Untuk pengetahuan korang, Irfan Haris ni adik kepada Amira Othman AF. Haaa.. Yang popular nyanyi lagu Jaga-Jaga tuuu. Lagu Ost Drama 'Abang Bomba, I Love You!'. 

Lirik Lagu Irfan Haris - Pesan
Disaat ku tiada nanti, tiada lagi disisimu
Jangan kau bersedih dan menangis


Engkau insan yang ku sayang
Yang paling ku kasih dirimu
Amat bererti dihidupku


Nanti diakhir nafasku
Lihatlah ku buat kali yang terakhir


Doa doakan la aku
Disaat aku menghadapNya


Jaga dirimu, sayangku
Disaatku bila tiada disisimu

Semoga cinta kita kan bersama
Dihatimu...


Jadikan aku yang terakhir
Sampai nafasku terhenti dihujung waktu


Saat ku kirim cinta


Yang abadi...


whooo huooo.


Nanti diakhir nafasku
Lihatlah ku buat kali yang terakhir


Doa doakan la aku
Disaat aku menghadapNya


Jaga dirimu, sayangku
Disaatku bila tiada disisimu


Semoga cinta kita kan bersama
Dihatimu...
  
Jadikan aku yang terakhir
Sampai nafasku terhenti dihujung waktu
Saat ku kirim cinta


Yang abadi...


2. 

Khai Bahar - Luluh

First aida tahu pasal Khai Bahar dari Smule. Rajin juga dok dengar dia cover lagu kat smule.. :D  Then now dah jadi retis uolsss. hehe. Okay la.. Rezeki dia. Suara pun memang sedap. ;)

Lirik Lagu Khai Bahar - Luluh

Sudah puas aku menangis lagi
Kau hadirkan mendung awan yang kelam
Namun ku kan tetap bisa bertahan

Secebis kasih yang telah kau beri


Kan ku simpan dalam memori indah
Tapi semuanya telah berakhir

Aku tersungkur menunduk meraung
Dan tiada siapa bisa merasakan


Oh sakitnya hati ini


Jika kau tak mampu memberi ku senyum
Usah kau hadirkan dengan kedukaan
Oh biarlah hidupku dengan caraku

Secebis kasih yang telah kau beri


Kan ku simpan dalam memori indah
Tapi semuanya telah berakhir

Aku tersungkur menunduk meraung
Dan tiada siapa bisa merasakan


Oh sakitnya hati ini


Jika kau tak mampu memberi ku senyum
Usah kau hadirkan dengan kedukaan
Oh biarlah hidupku dengan caraku


3.

Harris Baba - Parah

Aida baru tahu yang Harris Baba ni, anak didik Faizal Tahir rupanyaaaa! Patut la rentak muzik macam kenal je.. ngeeee. :D Lagi kalau korang dengar  dia nyanyi lagu ni.. Aida ingatkan Faizal Tahir yang nyanyi... rupanya Harris Baba yang nyanyi. suara hampir sama bila dia tarik suara. 
Lirik Lagu Hariss Baba - Parah
Jauh dan berliku jalan ku lalui
Tetapku tegar kemudi mencari teduh kasihmu
Jauh terus jauh kau pergi dariku  
Tegarku tetapku pertahan semua terindah

Beribu halangan menempuh dugaan
Tetap aku bertahan


Lalalalalala hooo..
Harus sampai bila


Lalalalalala hooo..
Kau hancurkan semua


Kerna kau tahu ku terluka
Parah parah parah
Parah hatiku


Hampir makin hampir diriku denganmu
Semakin semakin engkau menjauh dariku

Beribu halangan menempuh dugaan
Tetap aku bertahan


Lalalalalala hooo
Harus sampai bila


Lalalalalala hooo
Kau hancurkan semua


Kerna kau tahu ku terluka
Parah parah parah parah

Walau aku jauh darimu


Ku kan selalu mencintakanmu
Biar beribu dugaanku
Tetap aku bertahan


Lalalalalala hooo
Harus sampai bila


Lalalalalala hooo
Kau hancurkan semua

Kerna kau tahu ku terluka
Parah parah parah


Harus sampai bila
Kau hancurkan semua


Parah parah parah
Parah hatiku
  

4.
Lirik Lagu Siti Nordiana - Terus Mencintai

 Oh Kasihku takkan hilang
Bila Kau ingat kepadaku
Oh Cintaku tak akan pudar
Bila Kau selalu disampingku


Rasa Rinduku melayang-layang
Mengingatkan engkau seorang
Menyemai kasih di dahan cinta
Haruskah aku...  terus menangis


Mengapa rindumu padaku
Tak sebesar rasa sayangku padamu
Mengapa cintamu padaku
Tak bisa seluas lautan

Rasa Rinduku melayang layang
Mengingatkan engkau seorang
 
Menyemai kasih di dahan cinta
Haruskah aku terus menangis


Mengapa Rindumu padaku
Tak Sebesar rasa sayangku padamu
Mengapa Cintamu padaku
Tak Bisa seluas lautan


Sungguh... Sungguh ku tak bisa
Menahan Besarnya rinduku padamu
Sungguh... Sungguh ku tak bisa
Memaksa Dirimu mencintaiku


Mengapa Rindumu padaku
Tak Sebesar rasa sayangku padamu
Mengapa Cintamu padaku
Tak Bisa seluas lautan


Tak Bisa seluas lautan
  

Dan last sekali.. Lagu yang kelima!

Siti Nordiana ft Jaclyn Victor - Nisan Cinta

Buat pertama kalinya gadingan mereka berdua dalam menyanyikan lagu Nisan Cinta. Untuk pengetahuan korang, lagu ni adalah lagu Ost drama yang bakal ditayangkan pada 25 Julai 2017 (Isnin - Jumaat), 6.00 petang Astro Prima Dan Astro Maya HD. Tak sabaq nak tengok nanti.. ;)

Lirk Lagu Siti Nordiana ft Jaclyn Victor - Nisan Cinta

Terdengar guruh petanda
Mungkin badai melanda
Sambut tanganku bersama
Kita harunginya


Tanah seakan bergegar
Detik ku bersamanya
Pejam sampaikan tersedar
Semua kan reda
Sumpahku kepadamu

Tak terhapus jejak ku mencintamu
Tak terukir bintang walau beribu
Tersemadi cinta kita bersama
Terwujudnya nisan cinta

Hati seakan berkata
Pergi kau bersamanya
Pejam sampai kau tersedar
Semua kan reda
Sumpah ku kepadamu

Tak terhapus jejak ku mencintamu
Tak terukir bintang walau beribu
Tersemadi cinta kita bersama
Terwujudnya nisan cinta

Takdir tertulis segala
Janji kita kan bersama
Jadikan ia selamanya
                                                                          Cinta kita


Tak terhapus jejak ku mencintamu
Tak terukir bintang walau beribu
Tersemadi cinta kita bersama
                                                               Terwujudnya nisan cinta

                                                                          Cinta Kita
                                                                         Selamanya


Tersemadi cinta kita bersama
Terwujudnya nisan cinta


Okay Bye!

-Aida Azryn-

1 comment:

fizafantagirO said...

Paling best terus mencintai ! hihi